Зеленський підписав закон про запобігання аваріям на об'єктах підвищеної небезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про запобігання аваріям на об'єктах підвищеної небезпеки

Казна та Політика
186
Президент України Володимир Зеленський підписав закон Про запобігання аваріям на об’єктах підвищеної безпеки. Документ, зокрема, зобов’язує державну службу з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надсилати українцям аварійні оповіщення.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.
Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єктів підвищеної небезпеки» Верховна Рада прийняла 15 липня 2021 року. Документ покликаний знизити ризик аварій на таких об’єктах і узгодити законодавство України і Євросоюзу.
Підписаний Президентом закон встановлює поняття об’єктів підвищеної небезпеки та порядок їх визнання такими, уточнює термінологію та впорядковує процедуру ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки (1, 2 або 3 класу).
Документ покладає забезпечення безпеки та захисту населення за межами об’єктів підвищеної небезпеки на місцеві органи виконавчої влади.
Крім того, скасовується Декларація безпеки на об’єкті підвищеної небезпеки. Її замінять на звіт про заходи безпеки, який готується за спрощеною процедурою. Громадськість буде мати до нього доступ.
Документ також наказує ДСНС координувати дії інших органів для запобігання надзвичайним ситуаціям, а також передавати аварійне оповіщення та інформацію у разі транскордонного впливу аварії в Україні. Також служба буде отримувати аварійні оповіщення та інформацію в разі аварії на такому об’єкті в іншій країні.
Закон набирає чинності через рік з дня опублікування, крім пунктів 3 і 4, які почнуть діяти в день публікації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас