З будинку Сікорського в Києві зняли арешт і готують передати на баланс міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З будинку Сікорського в Києві зняли арешт і готують передати на баланс міста

Казна та Політика
352
З пам’ятки місцевого значення, будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського на вулиці Ярославів Вал, 15Б, зняли арешт. Його готують передати на баланс міста, що дозволить проводити подальші роботи з відновлення будівлі.
Про це на своїй сторінці на Facebook повідомила депутатка Київради Ольга Гвоздік.
«З 2015 року з кожним новим міністром Міноборони ініціативна група намагалася знайти спільне рішення проблеми – зняти арешт з будинку і передати його на баланс міста. І ось нарешті це сталося: арешт знято, суди позаду, а садиба готова до переходу на баланс міста», – пише Гвоздік.
За її словами, будинок Сікорського передадуть місту вже цієї осені, що дозволить розпочати роботи з відновлення пам’ятки та зробити тут музей. Концепцію відновлення будівлі обіцяють узгодити з громадою.
Передати будинок Сікорського на баланс Києва не вдавалося з 2015 року, адже нерухомість перебуває у власності Готелю Козацький Міністерства оборони України, на який наклали арешт. Таким чином, передавати будівлю було неможливо.
У червні цього року Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав Готель Козацький і Міноборони підписати охоронний договір привести будинок Сікорського до належного стану.
У будинку планують створити музей авіаконструктора Сікорського. Минулого тижня це не вперше анонсували у Київській міській державній адміністрації.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас