Розкрадання $400 тисяч в АРМА: Кабмін призначив нового керівника агентства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкрадання $400 тисяч в АРМА: Кабмін призначив нового керівника агентства

Казна та Політика
324
Кабінет міністрів тимчасово поклав обов’язки голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), на Дмитра Жоравовича.
Про це повідомив на своїй сторінці міністр Кабміну Олег Немчінов. Жоравович зараз очолює управління Північно-Східного міжрегіонального територіального управління АРМА.
Нагадаємо, що наприкінці липня Печерський районний суд Києва відсторонив Віталія Сигідіна від виконання обов’язків голови АРМА, а також відсторонив його заступника Володимира Павленка і начальника одного з управлінь агентства. Суд також обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Напередодні співробітники бюро повідомили їм про підозру у привласненні понад 400 тисяч доларів. Встановлено, що в серпні-грудні 2020 року Сигідін і його підлеглі в змові з адвокатами і ще однією особою заволоділи коштами, які були передані в управління АРМА.
Їм інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу).
Обшуки за місцями проживання фігурантів справи СБУ провела ще 1 квітня. Як повідомляло тоді видання «Стопкор», обшуки були проведені вдома у виконуючого обов’язки голови агентства Сигідіна, у заступника голови АРМА Павленка, начальника управління менеджменту активів агентства Вахтанга Бочорішвілі і «у афериста Ігоря Короля, який фактично викрав 400 тисяч доларів конфіскованих коштів».
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас