ЄС хоче, щоб Україна припинила видавати по два закордонні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче, щоб Україна припинила видавати по два закордонні паспорти

Казна та Політика
1659
В ЄС заявили, що Україна продовжує виконувати умови візової лібералізації. Однак Європейська комісія закликала Україну припинити видавати своїм громадянами по два чинні закордонні паспорти.
Про це свідчить звіт Єврокомісії.
«Польща виявила громадян України, які мають більше одного легально виданого паспорта, іноді зі зміненими особистими даними, що може дозволити їм залишатися в ЄС понад встановлений строк 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду», — йдеться в повідомленні.
При цьому в ЄС зазначили, що останні небіометричні паспорти в Україні видали в 2016 році і повністю відмовитися від них повинні до 2026 року, коли закінчиться термін їх дії.
«Скасувати можливість для громадян України мати одночасно більше одного дійсного паспорта; припинити видачу таких „додаткових“ паспортів і скасувати дію тих, які були видані», — йдеться в повідомленні.
У той же час в Єврокомісії підкреслили, що візова політика України не повністю відповідає списку третіх країн, громадяни яких підлягають візовому режиму для короткострокового перебування в ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас