Google спростила ідентифікацію користувачів на сторонніх ресурсах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google спростила ідентифікацію користувачів на сторонніх ресурсах

Технології&Авто
314
Компанія Google розробила набір API і пакет технологій Identity Services, що спрощують процес авторизації і дозволяють входити в облікові записи на сторонніх веб-майданчиках, використовуючи аккаунт екосистеми Google.
Технологія One Tap дозволить користувачеві зареєструватися на будь-якому сторонньому сайті буквально одним натисканням (допускається навіть вибір одного з декількох активних акаунтів Google в разі їх наявності). Навіть після виходу і повторного входу на сайт буде доступна кнопка “Увійти через Google” (Sign in with Google), що дозволяє одним натисканням увійти під ім’ям, під яким користувач реєструвався на тій чи іншій платформі.
Звичайно, Google автоматично отримує додаткову інформацію про найбільш активно використовувані користувачем ресурси (втім, про це техногігант добре знає і без цього). При цьому відпадає необхідність зберігання численних паролів і їх відновлення в разі, якщо вони загублені.
Технологія вкрай вигідна і власникам сайтів. За даними Google, необхідні API можна інтегрувати буквально за допомогою статичного HTML-сніппета або пари рядків коду JavaScript — при цьому система надійно захищена від численних загроз.
За наявними даними, сервіс Pinterest, який вже використовує подібну технологію, на 46% підвищив кількість реєстрацій з комп’ютерів і на 126 % — з Android-пристроїв, при цьому кількість повторних звернень до сервісу зросла на 16% і 34% відповідно. Reddit подвоїв “повторний” трафік за допомогою OneTap (за який період, невідомо).
Бажаючі вивчити можливості технології більш детально можуть зробити це на офіційній сторінці Google.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас