Ціни зростуть ще на 15%. Оренда житла в Україні продовжить дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни зростуть ще на 15%. Оренда житла в Україні продовжить дорожчати

Нерухомість
2116
З початку року на ринку оренди житла України сповільнилося зростання цін. Залежно від якісних характеристик квартири, середні показники подорожчання варіюються від 10% до 15%.
Про це повідомляє Асоціація спеціалістів з нерухомості (ріелторів) України (АСНУ).
За словами президента АСНУ Юрія Піти, найбільше зросли ціни на «соціальні» малогабаритні квартири старої забудови, розташовані поблизу станцій метро або транспортних вузлів.
Експерт зазначив, що формування цін відповідно до попиту відбулося в квітні-травні поточного року. І до середини серпня вартість буде залишатися колишньою.
При цьому, порівняно з минулим роком, попит на оренду житла зріс на 20−25%, хоча він досі не наздогнав пікових показників 2019 року.
«На ринку оренди житла ціни формуються через наявний попит. Протягом 2021 року відбувається повільне підтягування вартості найму до показників кінця 2019 року. Але це відбувається без будь-яких відчутних цінових стрибків», — підкреслив Юрій Піта.
До кінця року, за умови збереження поточної соціально-економічної ситуації, в цьому сегменті нерухомості навряд чи можливі якісь несподівані події, здатні вплинути на ціноутворення.
За прогнозами АСНУ, до кінця 2021 ціна може зрости в середньому ще на 10−15%. В результаті за підсумками року вартість оренди квартир збільшиться на 25−30% і відповідатиме «доковідним» цінам.

Довідка Finance.ua:

  • у 2020 році під час першого весняного локдауну, вартість оренди житла істотно знизилася. У деяких регіонах країни, наприклад, в Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, вона впала на 50−70%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас