Метінвест Ахметова-Новинського повністю розрахувався за придбання Дніпровського меткомбінату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метінвест Ахметова-Новинського повністю розрахувався за придбання Дніпровського меткомбінату

Фондовий ринок
291
Група Метінвест, що належить бізнесменам Ринату Ахметову і Вадиму Новинському, сплатила 8,51 млрд грн з решти загальної суми в розмірі 9,17 млрд грн за купівлю Дніпровського меткомбінату.
Оплату було здійснено через Дніпровський коксохімічний завод, що входить до Метінвест.у За даними ProZorro.Продажі, 656,14 млн грн із загальної суми були сплачені раніше.
Акти на придбання майна ДМК датуються 2 серпня 2021 року.
Як повідомило агентству Інтерфакс-Україна інформоване джерело, Метінвест купує тільки цілісний майновий комплекс ДМК, тобто – виробничий майданчик, але не юридичну особу (компанію). Тому група не відповідатиме за боргами ДМК як юрособи.
Більше того, Метінвест сам є кредитором ДМК і розраховує на повернення хоча б частини коштів у рамках процедури банкрутства підприємства, за сировину, поставлену на меткомбінат раніше.
Як повідомлялося, єдиний майновий комплекс ДМК складається з обладнання, необхідного для виробництва металопродукції. Придбання також включає право користування землею та право працювати за ліцензіями та дозволами, виданими ДМК. Близько 9 тисяч співробітників ДМК будуть переведені на роботу на ДКХЗ.
ДМК був одним з найбільших виробників сталі в Україні з металургійним виробництвом повного циклу. Виробничі потужності ДМК включали 3,9 млн т сталі на рік.
Основними акціонерами Метінвесту є група СКМ Рината Ахметова (71,24%) і Смарт-холдинг Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас