Компанії Коломойського повернули «Укрнафті» 2,3 млрд грн боргу за нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії Коломойського повернули «Укрнафті» 2,3 млрд грн боргу за нафту

Фондовий ринок
563
«Укрнафта» отримала понад 2,3 мільярда гривень з реструктурованої дебіторської заборгованості на загальну суму понад 7 мільярдів гривень.
Про це глава правління компанії Олег Гез повідомив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Ми за півтора року вже отримали понад 2,3 млрд грн. Всі платежі йдуть відповідно до запланованого графіка. Ми почали отримувати і відсотки з моменту укладення мирових угод, що важливо. І протягом кількох років розраховуємо, що вся сума буде повністю погашена», — заявив голова компанії.
За словами Геза, ухвалюючи рішення про укладення договорів реструктуризації сформованих ще в 2015 році боргів перед «Укрнафтою» за поставлену нафту, він керувався тим, що у багатьох компаній-боржників не було істотних активів.
«Що стосується вигоди від реструктуризації для „Укрнафти“, то для мене тут був дуже простий вибір. Або спробувати отримати щось, або нічого. Якщо у компанії немає якихось суттєвих активів, на які можна претендувати, то набагато доцільніше і ефективніше спробувати стягнути борги шляхом реструктуризації», — сказав Гез.
Нагадаємо, у квітні 2020 року «Укрнафта» завершила підписання низки мирових угод з компаніями оточення олігарха Ігоря Коломойського, яким вона в 2015 році безоплатно передала близько 1 млн тонн нафти на суму близько 7,6 млрд грн.
У наприкінці 2015 року НАБУ почало розслідувати виведення з «Укрнафти» 7,6 млрд грн шляхом безоплатної передачі нафти на аукціонах.
Крім того, в той же період «Укрнафта» виплатила 6,6 млрд грн передоплати за майбутні поставки нафтопродуктів ряду компаній, які, за даними ЗМІ, також пов’язані з групою «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.
Ці угоди в результаті привели до виникнення податкового боргу «Укрнафти» перед держбюджетом, який до 2020 року з урахуванням відсотків і пені досяг 30 млрд грн, але в підсумку був погашений.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас