Тарифи на електроенергію Кабмін визначить до Дня Незалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на електроенергію Кабмін визначить до Дня Незалежності

Енергетика
466
Кабінет міністрів України до 24 серпня має визначити розмір тарифів на електроенергію для різних верств населення. Про це повідомив прес-секретар Президента України Сергій Нікіфоров під час брифінгу.
«Від імені Президента хочу підкреслити, що різкого підвищення тарифів на електроенергію, яким зараз активно намагаються залякувати, не буде. Для багатьох його не буде взагалі. Це принципова позиція Володимира Зеленського. Він розуміє, що є верстви населення, яким навіть нинішні тарифи великі і непосильні», — сказав Нікіфоров.
За його словами, зараз уряд і НКРЕКП опрацьовують систему оплати за електроенергію і ціни.
«РНБО виділила на це певний час. Я думаю, що до Дня Незалежності, швидше за все раніше, але точно до Дня Незалежності побачимо, хто і скільки має платити», — сказав Нікіфоров.
Кабінет міністрів України продовжив дію соціальних зобов’язань щодо забезпечення населення електроенергією і залишив до 31 серпня її ціну на рівні 1,68 грн/кВт-год.
Рада національної безпеки і оборони України бачить ознаки монополії на енергетичному ринку в Україні і готова у разі виникнення загроз національній безпеці вводити на підприємствах енергопостачання тимчасові адміністрації.
1 липня 2019 року в Україні запрацювала нова модель ринку електроенергії відповідно до норм закону «Про ринок електричної енергії», прийнятого в 2017 році.
Незважаючи на відкриття ринку, його регулювання з боку уряду продовжилося, щоб уникнути зростання тарифів для населення.
Однак, з 1 січня 2021 року в Україні значно зросли тарифи на комуналку, причому як за світло, так і за газ. Це обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.
Так, з початку року було скасовано пільговий тариф у 90 коп/кВт-год для населення на перші 100 кВт-год електроенергії та встановлено єдиний тариф на рівні 1,68 грн/кВт-год. Постанова Кабміну, якою підвищується ціна, прийнята нібито для уникнення стрімкого зростання тарифу для населення з січня 2021 року, так пояснили в Міненерго.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас