У Мінсоцполітики розповіли про різницю між солідарними та накопичувальними пенсіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли про різницю між солідарними та накопичувальними пенсіями

Казна та Політика
633
Накопичувальні пенсії, які планує запровадити уряд, дозволяють конвертувати трудовий стаж в реальні гроші.
Про це в ефірі телеканалу LIVE розповіла міністр соцполітики Марина Лазебная.
«Ті внески, які сьогодні за кожного з нас платить роботодавець (Єдиний соціальний внесок. — Ред.) — це спочатку гроші, але для них немає окремого рахунку, тому фактично це тільки право зарахувати працюючій людині трудовий стаж, — сказала Лазебная. — У такій системі, коли ми вийдемо на пенсію, будемо залежати від того, скільки на той момент людей працездатного віку зможуть перераховувати внесків на утримання пенсіонерів».
За її словами, після того, як Верховна Рада прийме відповідний закон (в міністерстві сподіваються, що це станеться восени 2021 роки), потрібен півторарічний період підготовки.
«Ключова мета — щоб людина бачила свій рахунок і керував ним, наприклад, з телефону або комп’ютера. Це велика технічна складова. Ми вже почали цю підготовку, але з досвіду інших країн на це потрібно півтора року», — сказала міністр.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні планують з 2023 року запустити накопичувальну пенсійну систему. Але при її введенні є три ризики;
  • міністерство, за словами Лазебної, пропонувало дозволити людям старше 50 років самостійно вирішувати, чи переходити на накопичувальну систему, але поки що ця пропозиція залишається неврахованою.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Socportal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас