У Кабміні розповіли, кого переведуть на накопичувальну пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, кого переведуть на накопичувальну пенсію

Особисті фінанси
1198
Другий рівень пенсійної системи буде обов’язковим, але не для всіх.
Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла в інтерв’ю «Українським новинам».
«Що таке обов’язкова накопичувальна пенсійна система? Всі офіційно працевлаштовані люди — застраховані особи — будуть учасниками цієї системи, тобто вони будуть мати свої пенсійні накопичувальні рахунки, куди будуть відраховуватися кошти з їх зарплати», — сказала міністр.
Міністерство, за словами Лазебної, пропонувало дозволити людям старше 50 років самостійно вирішувати, чи переходити на накопичувальну систему, але поки що ця пропозиція залишається неврахованою.
«За пропозицією нашого міністерства включили до участі у накопичувальній системі людей, які виконують важливі соціальні функції та отримують у зв’язку з цим різні види допомоги та грошового забезпечення від держави (особи у декреті або доглядають непрацездатних родичів, вихователі дитячих будинків сімейного типу та інші)», — зазначила вона.
Міністр пояснила, що ці особи мають низькі доходи і, як наслідок, низькі пенсії із солідарної системи, тому їх переведуть на накопичувальну систему.
«ФОПи, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства братимуть участь на добровільній основі», — сказала Лазебна.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд затвердив Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку як орган ліцензування у системі накопичувального пенсійного забезпечення.
  • У разі відстрочення дати призначення пенсії за віком учасник накопичувальної системи пенсійного страхування має право укласти договір страхування довічної пенсії з більш пізнього строку.
  • У додатку «Дія» розробники приділяють все більше уваги користувачам старшого покоління, зокрема, для них незабаром стане доступною послуга «пенсія онлайн».
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас