«Пенсія онлайн»: нововведення для пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Пенсія онлайн»: нововведення для пенсіонерів

Особисті фінанси
1873
У додатку «Дія» розробники приділяють все більше уваги користувачам старшого покоління, зокрема, для них незабаром стане доступною послуга «пенсія онлайн».
Про це розповів на телеканалі Україна 24 міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
«Ми хочемо, щоб якомога більше українців використовували переваги цифрової держави, цифрові сервіси, і тому приділяємо увагу старшому поколінню. Наприклад, у нас є проект „Дія. Цифрова освіта“, де ми навчаємо базової цифрової грамотності. Вже зняли 57 освітніх серіалів, залучаємо різних зірок, щоб людям старшого віку було цікаво дивитися. Також проводимо інтернет в села, покращуємо мобільний інтернет. Ми хочемо, щоб можна було отримувати і пенсію онлайн, без прив’язки до місця реєстрації, будемо запускати найближчим часом», — розповів Федоров.
Про впровадження електронного паспорта: «Із учорашнього дня для тих, хто користується „Дія. Паспорт“ оновили „Дію“, там є актуальна прописка, і ми це питання вирішуємо, щоб не потрібно було носити довідку з місця реєстрації. Також ми зареєстрували законопроект, який взагалі вбиває цей радянський штамп в паспорт і довідку до ID-паспорта. Вже з 24 серпня, як анонсував президент, ми входимо в режим paperless, жоден держорган не матиме права вимагати будь-яку довідку, якщо ця інформація є в реєстрі. Ще трохи потрібно почекати тим, у кого старий паспорт».
Раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що якщо у вас вкрали телефон з цифровим паспортом на порталі «Дія», викрадачі нічого не зможуть з ним зробити.

Довідка Finance.ua:

  • 17 травня команда Мінцифри в ході Diia Summit 2.0 представила масштабне оновлення Дії – більше 10 нових електронних послуг: оплата податків і подання декларацій, NFC-авторизація, статичний QR-код, е-петиції, інші нововведення.
Читайте важливі поради, які стануть в приагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас