Небанківський фінринок поповнили три установи - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небанківський фінринок поповнили три установи - НБУ

Казна та Політика
246
Національний банк України вніс дві фінансові компанії до Державного реєстру фінансових установ та одну — до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінпослуги.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
«Національний банк України вніс дві фінансові компанії – ТОВ „Альянс Кредит“ та ТОВ „ФК „Біксбіт““ — до Державного реєстру фінансових установ. Ще одну компанію — ТОВ „Май-Авто“ — внесено до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги», — йдеться в повідомленні.
Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг прийняв на засіданні 30 липня 2021 року.
Крім того, ТОВ «Альянс Кредит» та ТОВ «Май-Авто» отримали ліцензії на надання фінансових послуг. Так, ТОВ «Альянс Кредит» отримало три ліцензії – на надання коштів у борг, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання послуг з факторингу. ТОВ «Май-Авто» отримало ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу. ТОВ «ФК „Біксбіт“» поки що не має ліцензій на надання фінансових послуг.
З 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас