Україна посіла 54 місце у Світовому рейтингу конкурентоспроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посіла 54 місце у Світовому рейтингу конкурентоспроможності

Казна та Політика
612
Україна у 2021 році посіла 54-те місце у Світовому рейтингу конкурентоспроможності (World Competitiveness Rankings).
Про це йдеться у рейтингу конкурентоспроможності, який оприлюднила Бізнес-школа МІМ.
«У 2021 році Україна посіла 54-те місце. Для порівняння, у 2017 році ми були на 60-ій позиції», — йдеться у пресрелізі.
У дослідженні МІМ окремо виділяють цифровий рейтинг, в якому Україна на 58-му місці, та рейтинг кадрового потенціалу, в якому ми зросли до 42- го місця.
«Цей рейтинг оцінює, наскільки країни розвивають, залучають та утримують висококваліфіковані кадри, які забезпечують підприємствам додану вартість», — зазначає дослідник конкурентоспроможності для IMD Володимир Данько.
Зазначається, що серед викликів, які нині стоять перед нашою країною, — контроль над епідемією коронавірусу, замороження збройного конфлікту на сході України, сприяння економічному відновленню та впровадженню приватно-державного партнерства (особливо для інфраструктурних проєктів), запуск повномасштабного ринку енергетики та землі, а також активізація внутрішнього фондового ринку та накопичувальної пенсійної системи.
Цьогоріч рейтинг очолили країни Європи: на першому місці – Швейцарія, на другому — Швеція, третє місце належить Данії, а четверте — Нідерландам. У свою чергу, Сінгапур, який був першим у 2019 та 2020 роках, опинився на п’ятому місці. Визначальними факторами конкурентоспроможності стали наявність інновацій, цифровізація, підтримуюча політика та соціальна згуртованість.
У Світовому рейтингу конкурентоспроможності-2021 (World Competitiveness Rankings-2021) представлені дані 64 країн світу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас