Українці виявилися на першому місці серед туристів, що відвідали Туреччину з початку курортного сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці виявилися на першому місці серед туристів, що відвідали Туреччину з початку курортного сезону

Особисті фінанси
1268
У квітні-червні 2021 року Туреччину відвідали понад 4 млн туристів, що на 56% більше, ніж у першому кварталі. Виручка туристичного сектора Туреччини у другому кварталі збільшилася на 22,5% і перевищила $3 млрд.
Про це свідчать дані статистичного інституту TurkStat.
Іноземні туристи принесли Туреччини 75% від загального доходу в туристичному секторі. Інша частина припадає на громадян Туреччини, які проживають за кордоном.
Найбільше іноземних туристів у другому кварталі до Туреччини приїхало з України — 349,2 тис. осіб. На другому місці йдуть громадяни Німеччини — 236,3 тис. осіб. З Росії, Ірану та Болгарії приїхало по понад 100 тис. осіб.
Близько $2,5 млрд від всієї виручки припадає на туристів, які подорожують самостійно, $566 млн припадає на групові тури.
Іноземні туристи у середньому витрачали в Туреччині в квітні-червні 2021 року $64 на день, а громадяни цієї країни, які проживають за кордоном, — $44 на день.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас