У Харкові викрили розкрадання з бюджету міста близько 590 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові викрили розкрадання з бюджету міста близько 590 мільйонів гривень

Кримінал
684
У Харкові викрили схему розкрадання з бюджету міста близько 590 млн грн, передбачених на ремонт доріг, постачання паливно-мастильних матеріалів, запчастин, ремонт техніки комунальників і надання послуг комунальним підприємствам.
Про це повідомляє Національна поліція України.
Слідчі Нацполіції встановили, що посадові особи одного з комунальних підприємств Харкова у змові з посадовими особами декількох недержавних суб’єктів господарювання у період 2020–2021 років розкрадали бюджетні кошти шляхом умисного необґрунтованого завищення цін на товари та надані послуги, а також оплати робіт, які фактично не виконувалися, або ж були виконані не в повному обсязі.
Загальна сума коштів, перерахована у 2020 році посадовими особами комунального підприємства Харкова на рахунки інших суб’єктів господарювання, становить близько 590 млн грн. Лише по одному договору сума збитків орієнтовно становить 400 тис. грн. Щодо інших договорів загальна сума збитків встановлюється.
Поліція встановила, що паливно-мастильні матеріали, запчастини для техніки та її ремонту постачалися і виконувалися не в повному обсязі, їхня ринкова ціна була завищеною. Частина паливно-мастильних матеріалів взагалі списувалася виключно на папері.
На комунальному підприємстві та в його філіях у Харкові проведені обшуки, у ході яких вилучені документи та електронні носії інформації, які мають доказове значення для досудового розслідування.
Фігурантам загрожує покарання, передбачене ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас