Авіакомпанія Air France-KLM повідомила про €1,5 мільярда збитків через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанія Air France-KLM повідомила про €1,5 мільярда збитків через коронавірус

Фондовий ринок
170
Авіакомпанія Air France-KLM через корона кризу знову зазнала збитків у 1,5 млрд євро у другому кварталі попри послаблення коронавірусних обмежень.
Про це повідомляє NOS.
«Air France-KLM знову зазнала збитків у 1,5 млрд євро у другому кварталі. Незважаючи на послаблення заходів, запроваджених через коронавірус, досі літає значно менше пасажирів, ніж до пандемії», — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що через пандемію шлях до повноцінного відновлення буде довгим.
Водночас все більше європейців летять у відпустку цього літа, також щеплені американці вітаються у ЄС. Зокрема, у липні та серпні очікується зайнятість від 60 до 70 відсотків.
Минулого року уряд Нідерландів надав KLM 3,4 млрд євро у виді кредитів та гарантій. У свою чергу Франція надала підтримку Air France, яка загалом минулого року становила 10,4 млрд євро. У квітні було додано ще одне вливання капіталу в розмірі 4 мільярди для Air France.
Протягом усього 2020 року Air France та KLM зазнала рекордної втрати — понад 7 млрд євро.

Довідка Finance.ua:

  • у травні 2020 року авіакомпанія Air France-KLM втратила 1,8 млрд євро через COVID-19 та вирішила скоротити робочі місця;
  • авіаальянс Air France-KLM повідомив про чисті втрати у розмірі 1,8 млрд євро в першому кварталі внаслідок коронавірусної кризи та скорочення робочих місць;
  • лише у березні операційні збитки альянсу досягли 560 млн євро через обмеження подорожей, які зупинилися по всьому світу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас