Українські банкіри спрогнозували курс на найближчі тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банкіри спрогнозували курс на найближчі тижні

Валюта
5457
У найближчі тижні курс долара в Україні перебуватиме в коридорі 26,80-27,00 грн/$.
Про це в коментарі Banker.ua розповів директор департаменту казначейства АТ «Ідея Банк» Ярослав Кабін.
Ключовою причиною зміцнення гривні на поточному тижні в «Ідея Банку» називають підвищення облікової ставки НБУ до рівня 8% і скорочення регулятором щоденних інтервенцій з купівлі валюти. У найближчі тижні передумов для зростання курсу долара в Україні в банку не бачать, прогнозуючи курс на рівні 26,80-27,00 грн/$.
У ConcordBank також ставлять на подальше зміцнення української нацвалюти. За словами голови правління банку Юрія Задої, наступного тижня подорожчання гривні може бути викликане продажами іноземної валюти на тлі очікувань зростання прибутковості ОВДП, а також можливими виплатами з повернень ПДВ.
У разі ж, якщо уряд не стане відчутно підвищувати ставки за позиками, потенційні покупці облігацій можуть знизити обсяги продажів, що призупинить подальше зростання гривні і, можливо, призведе до корекції валютних курсів, зазначають в банку.
У «Райффайзен Банку» кажуть, що існуючий баланс ризиків з урахуванням зниження попиту на валюту для виплат дивідендів, сприятливих для врожаю умов, розміщення євробондів, підвищення облікової ставки, а також наближення періоду сплати квартальних податків створює передумови для зміцнення гривні відносно долара в найближчі тижні. Водночас, там не відкидають можливості відновлення зростання курсу долара вище позначки 27,0 грн/$.
У «Мегабанку» озвучувати прогнози на наступний тиждень поки не беруться, тоді як в «ОТП Банку» очікують, що коридор на міжбанку найближчим часом складе 26,80-27,20 грн/$.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас