Як у світі карають чиновників-корупціонерів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як у світі карають чиновників-корупціонерів (інфографіка)

Кримінал
729
Україна за підсумками минулого року посіла 117 місце зі 180 у світовому рейтингу корупції. Восени 2020-го президент Володимир Зеленський навіть запитував українців, чи варто ввести довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах.
Таке суворе покарання діє в небагатьох країнах, зазвичай в тих, де є смертна кара.
У Китаї за корупцію в особливо великих розмірах чекає смертна кара, а в Ірані можуть відрубати руки.
У США корупціонерам загрожує тюремне ув’язнення до 15 років або штраф, розмір якого втричі перевищує розмір хабара.

Штраф і позбавлення волі чекає чиновників-корупціонерів у Казахстані, Франції та Данії. У Португалії чиновникам-корупціонерам загрожує до 8 років в’язниці, в Польщі – від 10 до 12 років позбавлення волі, в Канаді – до 14 років в’язниці.
В Італії чиновників за корупційні злочини можуть посадити на 4-12 років, конфіскувати майно і заборонити обійати посади в системі держслужби. Аналогічне покарання, тільки з іншими тюремними термінами, в Німеччині, Фінляндії, Росії.
У Великобританії за корупційні злочини карають позбавленням волі на строк до 7 років, а також позбавленням права обіймати публічні посади на 7 років.
У Китаї за корупцію можна потрапити до в’язниці на 10-12 років або довічно, а за корупцію в особливо великих розмірах – якщо сума крадіжки або хабара перевищує 3 млн юанів – смертна кара.
У Таїланді серед покарань також тюремне ув’язнення на 5-20 років, за злочини в особливо великих розмірах – смертна кара. У В’єтнамі смертну кару застосовують, якщо сума розкрадань перевищує 500 млн донгів, а сума хабара понад 300 млн.
Про корупцію і як з нею боротися, ми також активно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Стежте за новинами в зручному форматі!
В ОАЕ і Саудівській Аравії чиновників-корупціонерів садять у в’язницю довічно, в окремих випадках можуть і руки відрубати. В Ірані за корупцію або смертна кара, або відрубування рук.

Довідка Finance.ua:

  • з 2017 по 2019 рік Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело 2123 повні перевірки декларацій чиновників, і в 99% випадків або в 2106 чиновників виявили порушення.
  • у 2019-му НАЗК виявило 1469 недостовірних декларацій – це найбільша цифра за останні чотири роки.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас