Боржник сплатив трирічний борг з аліментів у розмірі 278 тис. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боржник сплатив трирічний борг з аліментів у розмірі 278 тис. гривень

Особисті фінанси
5029
Боржник з Одеси сплатив трирічний борг з аліментів у розмірі 278 810 гривень, аби виїхати за кордон.
Про це повідомляє Міністерство юстиції України.
Як сказано в повідомлення, на виконанні у Першому Малиновському відділі державної виконавчої служби у місті Одесі Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса) з липня 2019 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини у твердій грошовій сумі – 4 000 грн, починаючи з квітня 2018 року.
Заборгованість по виконавчому документу була визначена судом у сумі 278 810 грн.
«Для забезпечення вимог щодо сплати аліментів, державним виконавцем до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України „Про виконавче провадження“. У зв’язку із наміром перетнути кордон України боржник сплатив заборгованість по аліментах у повному обсязі», — повідомили в міністерстві.
Загалом з початку 2021 року стягнули 3,6 млрд грн аліментних платежів. З них 725 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство юстиції дозволило банкам автоматично списувати з рахунків українців борги на вимогу державних і приватних виконавців. Раніше ця процедура застосовувалася тільки щодо боржників з аліментів, але тепер її розширили на інші види боргів;
  • у разі взаємної домовленості між батьками, аліменти можуть бути сплачені подарунком замість грошей, зокрема у вигляді нерухомості.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас