Туреччина надасть Україні 6 тисяч додаткових дозволів на вантажні автоперевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина надасть Україні 6 тисяч додаткових дозволів на вантажні автоперевезення

Казна та Політика
163
Турецька Республіка надасть Україні 6 тисяч додаткових дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.
Зазначається, що Україна отримала додаткові дозволи на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень таких видів: 3 000 — для порожнього в’їзду автомобілів; 1 000 — для перевезення в/з третіх країн; 2 000 — для двосторонніх перевезень.
«Вже до кінця поточного тижня дозволи передадуть в посольство України в Турецькій Республіці, а вже в серпні дозволи будуть в Україні для оформлення українським перевізникам. Також зараз активно працюємо над тим, щоб збільшити кількість міжнародних додаткових дозволів за ключовими напрямками», — сказав міністр інфраструктри Олександр Кубраков.
У Мінінфраструктури додають, що, за інформацією Державної служби України з безпеки на транспорті, станом на липень українські перевізники повністю вичерпали квоту дозволів для порожнього в’їзду та перевезення в/з третіх країн.
«Після проведення переговорів були досягнуті домовленості про надання дозволів категорій, в яких зацікавлені українські перевізники», — зазначають у Міністерстві.
Міністерство інфраструктури України планує скасувати плату за бронювання дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення.
У 2020 році Уряд запровадив експериментальний проект на замовлення бланків дозволів на поїздку територіями іноземних держав при виконанні перевезень вантажів автомобільним транспортом через Транспортний портал електронних послуг. Цей портал запрацював в Україні з 27 грудня 2019 року.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас