SoftBank вирішив позбавитись від третини своєї частки в Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank вирішив позбавитись від третини своєї частки в Uber

Фондовий ринок
329
Японська холдингова компанія SoftBank оголосила, що продасть близько третини своєї частки в Uber, щоб покрити втрату інвестицій в китайську Didi.
Як повідомляє CNBC, японський гігант планує продати 45 млн акцій.
Акції Uber обвалились на тлі цієї новини на 5%.
SoftBank втратив близько $4 млрд на своїх позиціях у Didi. Компанія також зіткнулася з падінням оцінки Alibaba, скасуванням IPO Ant Group і припиненням лістингових планів ByteDance.
Ціна акцій Didi впала на 37% з позначки $14,14, на якій вони завершили свій перший торговий день 30 червня. Власні акції SoftBank також впали після первинного публічного розміщення акцій Didi в США. Фонд SoftBank Vision після лістингу в США володів 21,5% акцій Didi.
Японський гігант почав інвестувати в Uber у 2018 році. У 2019 SoftBank Vision Fund інвестував ще $333 млн в компанію. Ще 31 березня Uber називав SoftBank своїм «великим акціонером».
Багато експертів назвали покупку акцій Uber невдалою інвестицією. Однак в лютому цього року генеральний директор SoftBank Масайосі Сон заявив, що його компанія «вже отримала прибуток від Uber приблизно в 500 млрд єн».
Нагадаємо: Didi провела IPO в Нью-Йорку наприкінці червня. В ході розміщення вона залучила близько $4,4 млрд, що зробило його другим (після Alibaba Group) найбільшим лістингом китайської компанії в США.
У відповідь китайське Управління з питань кіберпростору (CAC) почало розслідування щодо Didi, вимагаючи на час перевірки перестати реєструвати нових користувачів. Пізніше CAC повідомило, що сервіс таксі повинен бути вилучений з китайських магазинів додатків.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас