У Мін'юсті розповіли, скільки коштує розміщення в платній камері Київського СІЗО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті розповіли, скільки коштує розміщення в платній камері Київського СІЗО

Казна та Політика
506
Доба розміщення в камері з поліпшеними умовами та харчуванням Київського слідчого ізолятора коштує 2000 гривень. Тиждень же обійдеться в 8000 гривень, місяць – 12 000 гривень. Таку інформацію надали в Мін’юсті у відповідь на журналістський запит порталу “Коментарі”.
Загалом в Лук’янівському СІЗО функціонують шість платних камер, а саме: двомісна для чоловіків, двомісна для жінок, дві тримісні і чотиримісні для чоловіків.
Починання з запуску проекту платних камер, на рахунок спеціального фонду надійшло 2457,65 тисяч гривень, за ці кошти було виконано ремонт в 17 камерних приміщеннях. Була проведена повна заміна сантехнічного та електричного обладнання, облицювання стін керамічною плиткою, замінені вікна. Крім того, було встановлено додаткову вентиляцію, а також телевізійне обладнання.
У Мін’юсті зазначили, що в Київському слідчому ізоляторі і далі продовжуватимуть роботи з поліпшення умов утримання засуджених осіб та осіб, взятих під варту. Крім того, у міністерстві зазначили, що інші платні послуги для громадян, які перебувають у СІЗО, відсутні. Нагадаємо, що пілотний проект Міністерства юстиції України про платні камери в СІЗО було введено ще в 2020 році. Ініціатори тоді пояснювали, що ідея економічно вигідна для країни, адже дозволить суттєво наповнювати бюджет за рахунок грошей, сплачених громадянами за перебування в платних камерах.
Омбудсмен Людмила Денисова пояснює, що українські СІЗО поки не підготовлені для впровадження подібних проектів. Адже інші камери в слідчих ізоляторах не відповідають міжнародним нормам. Громадяни, які там перебувають, утримуються в нелюдських умовах і не мають навіть можливості нормально поспати. Водночас ті, хто має можливість заплатити за камеру, перебувають в хороших комфортних умовах.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас