Контракт на будівництво аеродрому в Дніпрі розірвали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контракт на будівництво аеродрому в Дніпрі розірвали

Фондовий ринок
812
Держпідприємство «Фінінпро» Держагентства інфраструктурних проектів розірвало контракт з компанією «Альтіс-Констракшн» на будівництво аеродромного комплексу в Дніпрі вартістю майже 4 млрд гривень.
Про це повідомляють Наші гроші в середу, 28 липня.
Як пише видання, 26 липня було оголошено новий тендер з очікуваною вартістю 5,7 млрд гривень. Минулий тендер мав майже таку ж очікувану вартість, однак «Альтіс-Констракшн» і кілька інших підрядників заявили про готовність виконати роботи за 4 млрд гривень. При цьому заявка «Альтіс-Констракшн» була найдешевшою, але підписаний контракт розірвали через «невиконання або неналежне виконання зобов’язань, передбачених договором».
Зазначимо, що термінал аеропорту «Дніпро» перебуває в приватній власності, а злітно-посадкова смуга належить державі, яка планує побудувати нову смугу довжиною 3,2 км. У свою чергу приватний інвестор «НС-Дніпро» Олександра Ярославського повинен побудувати новий пасажирський і VIP-термінали аеропорту.
Нагадаємо, в травні АМКУ призупинив державну допомогу на будівництво аеродрому «Дніпро». Комітет заявив про підстави вважати, що ця фінансова підтримка могла суттєво вплинути на конкуренцію в регіоні.
На початку липня АМКУ дозволив будівництво аеропорту в Дніпрі. Державна допомога є допустимою для конкуренції за умови виконання трьох зобов’язань, зазначили в АМКУ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас