Легалізація доходів від операцій із криптоактивами сприятиме детінізації ринку — Мінцифри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Легалізація доходів від операцій із криптоактивами сприятиме детінізації ринку — Мінцифри

Фінтех і Картки
399
Легалізація доходів від операцій із криптоактивами дозволить громадянам задекларувати свої доходи у криптовалюті та сплачувати податки.
Про це сказав заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, повідомляє пресслужба Мінцифри.
До речі, прогнози експертів щодо ринку криптовалют ми також часто публікуємо в своєму телеграм-каналі Finance_ukr . Підписуйтесь, щоб завжди знати, що буде з Bitcoin!
«Українці активно користуються криптоактивами та вміють на них заробляти. Водночас громадяни не можуть легалізувати доходи від операцій із такими активами тому, що відповідний механізм не прописаний у правовому полі України», – розповів Борняков.
На його думку, легалізація ринку віртуальних активів та, зокрема, ухвалення профільного та податкового законопроєктів дозволять громадянам задекларувати свої доходи у криптоактивах та сплатити податки.
«Для держслужбовців, на яких поширюються спеціальні норми антикорупційного законодавства, буде передбачена обов’язкова вимога нульового декларування наявних у власності криптоактивів. Такі заходи спрямовані на протидію відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом», — додав він.

Довідка Finance.ua:

  • комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував ухвалити профільний законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи» у повторному другому читанні. Документ врегульовує правовий статус віртуальних активів та створює легальні умови для функціонування цього ринку в Україні;
  • доопрацьований документ містить доповнення, пов’язані з розподілом компетенцій державних органів, які виступатимуть регуляторами у галузі обігу віртуальних активів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас