Маск розкритикував Apple за надмірне використання кобальту в батареях гаджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск розкритикував Apple за надмірне використання кобальту в батареях гаджетів

Технології&Авто
447
Керівник компанії Tesla Ілон Маск піддав критиці компанію Apple через надмірне використання нею кобальту в акумуляторах для своїх пристроїв, а також запровадження суворих обмежень для електронних застосунків.
Про це, як повідомляє CNBC, Маск заявив напередодні під час телеконференції щодо прибутків Tesla.
Відповідаючи на запитання про ланцюг постачання в Tesla, Маск назвав «помилковою» уяву, що його компанія використовує багато кобальту. Цей елемент є важливим у виробництві літій-іонних батарей для багатьох пристроїв – від смартфонів до електромобілів.
«Я думаю, що Apple використовує майже 100% кобальту у своїх батареях, стільникових телефонах і ноутбуках, але Tesla не застосовує кобальт у залізо-фосфатних блоках і майже не додає його до нікелевих батарей», – зазначив Маск.
Він сказав, що використання кобальту в Tesla залишається в середньому на рівні 2% — у порівнянні зі 100% в Apple.
Крім того, Маск негативно висловився про обмеження, які компанії-конкуренти використовують для своїх електронних застосунків. Він назвав це політикою «огородженого саду», коли на iPhone можна встановити лише програми через App Store.
Нагадаємо: видобування кобальту у світі ведеться в обмежених місцях, зокрема, в Демократичній Республіці Конго. Цей процес в африканській країні пов’язаний із порушеннями прав людини, такими як дитяча праця. У 2019 році великі технологічні компанії через це були визнані фігурантами позову щодо порушень прав людини.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас