НБУ виявив шахрайський сайт, який видає себе за систему BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ виявив шахрайський сайт, який видає себе за систему BankID

Казна та Політика
809
Національний банк України попереджає про можливі випадки створення шахрайських сайтів, які намагаються видати себе за систему верифікації громадян BankID. Про це йдеться в повідомленні регулятора.
«Так, вже маємо факт виявлення подібного шахрайського сайту, де зловмисники пропонували користувачам залишити на сайті інформацію про платіжні картки та фінансовий номер телефону. Зараз цей сайт заблокований», — заявили в НБУ.
У Центробанку підкреслюють, що його система BankID і її сайт не вимагають надання користувачами будь-якої інформації, а сам НБУ не збирає і не зберігає персональні дані громадян, зокрема номери телефонів і тим більше — номери платіжних карток.
«Система тільки забезпечує передачу персональних даних користувача в зашифрованому вигляді від його банку постачальнику послуги. Окремо звертаємо увагу, що взаємодія відбувається виключно між тими порталами послуг, які належать учасникам системи», — зазначили в Нацбанку.
Водночас для запобігання ризикам шахрайства НБУ закликав користувачів бути обережними і ретельно перевіряти інформацію, зокрема, звертати увагу на домен сайту: сторінки, які належать Нацбанку, розміщуються виключно на державному домені gov.ua.
Нагадаємо, що напередодні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виступив з попередженням про існування структури зі схожою назвою і закликав громадян бути пильними.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас