Ціни на каву у світі зросли вдруге за два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на каву у світі зросли вдруге за два тижні

Світ
410
Ціни на каву “арабіка” зросли ще на 10% після того, як минулого тижня показник піднявся на 20%. Тепер вартість продукту досягла максимальної позначки за останні сім років.
Різке підвищення цін пояснюють незвичайно холодною погодою, яка загрожує каві найбільшого виробника у світі — Бразилії, передає Reuters.
Значна частина дерев постраждала через сильні морози тиждень тому. Тепер синоптики прогнозують, що ще одна полярна повітряна маса накриє регіон цього тижня – це будуть вже треті заморозки, які шкодять кавовим плантаціям.
“Розмір збитків досі незрозумілий, однак за попередніми оцінками — від 5,5 до 9 мільйонів (60-кілограмових) мішків”, – заявив Чарльз Саржант, брокер Britannia Global Markets.
Кавові дерева надзвичайно чутливі до морозу, який може завдати сильної шкоди і навіть повністю вбити дерева, а щоб виростити нові, потрібно три роки.
За попередніми підрахунками бразильського урядового агентства з постачання продуктів харчування, минулого тижня морози зачепили від 150 000 до 200 000 гектарів – близько 11% від загальної площі вирощування арабіки в країні.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас