Ватикан вперше з 1967 р. оприлюднив фінансовий звіт - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ватикан вперше з 1967 р. оприлюднив фінансовий звіт - ЗМІ

Світ
526
Управління майном Апостольського Престолу (APSA) вперше з 1967 року оприлюднило фінансовий звіт, повідомляє Vatican News.
В інтерв’ю Vatican News президент APSA єпископ Нунціо Галантіно повідомив, що оприлюднення бюджету стало “кроком вперед у напрямку прозорості та спільного використання”.
“Публікація балансу – це знак великої поваги до всіх тих, хто з довірою і щедрістю передав і продовжує передавати частину своїх ресурсів в руки католицької церкви”, – сказав єпископ Галантіно.
Згідно зі звітом, APSA безпосередньо управляє 4051 об’єктом нерухомості в Італії, 92% яких розташовані в Римі і провінції, і доручає стороннім компаніям управління приблизно 1120 об’єктами нерухомості за кордоном, перш за все, в Лондоні, Парижі, Женеві і Лозанні, не рахуючи посольств по всьому світу.
Повідомляється, що у зв’язку з кризою, викликаною пандемією, APSA пішло назустріч орендарям комерційних приміщень, скоротивши орендну плату на 30-50% залежно від підприємства. Крім того, представлено проект здачі в оренду порожніх будівель. Проект почнеться з капітального ремонту 100 квартир, які потім будуть здаватися через посередництво агентств з нерухомості.
У звіті повідомляється, що завдяки здачі в оренду нерухомості в Парижі і Лондоні стала можлива безоплатна передача в користування служби папських милостей знаменитого Палаццо Мільорі, який був перетворений на притулок для бездомних. Відзначається також, що було придбано нову будівлю недалеко від Тріумфальної арки в Парижі: продавець, який скористався посередництвом Ватиканської компанії Sopridex, передав частину вирученої суми на будівництво нового храму в одному з бідних районів Парижа.
Спростовуючи популярні міфи про несплату податків Ватиканом, APSA повідомляє, що в 2020 році ним сплачено в італійську казну 5,95 мільйона в рахунок єдиного муніципального податку (IMU) і 2,88 мільйона в рахунок податку на прибуток для підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас