На Вінниччині посадовці Укрзалізниці намагалися присвоїти майже ₴5 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Вінниччині посадовці Укрзалізниці намагалися присвоїти майже ₴5 мільйонів

Кримінал
242
На Вінниччині поліція викрила привласнення 4,8 млн грн державних коштів посадовцями одного зі структурних підрозділів “Укрзалізниці” – санаторію.
Про це повідомляє Відділ комунікації поліції у Вінницькій області.
“Слідчі-детективи за оперативного супроводження працівників відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП у Вінницькій області викрили злочинну діяльність посадовців одного із санаторіїв, які завдали збитків державному підприємству. Слідством встановлено, що упродовж декількох років кошти, які відпочивальники платили за амбулаторне лікування та доплати за продовження терміну путівок, були не оприбутковані, а подані ними заяви та прибуткові касові ордери знищені. Згідно з актом ревізії, сума привласнених у такий спосіб коштів склала 4 млн 800 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що з метою приховати злочинні дії та уникнути кримінальної відповідальності колишній старший касир санаторію складала та підписувала акти про результати інвентаризації наявних коштів, що зберігалися у касі санаторію, куди були внесені свідомо неправдиві відомості.
23 липня одній із посадових осіб оголошено про підозру. Причетність до злочину інших посадових осіб документується в ході досудового розслідування.
Наразі зловмисниці оголошено по підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
Такий злочин карається ув’язненням на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
В ході слідства буде дана правова оцінка діям інших посадових осіб, причетних до злочинної схеми.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас