«Антонов» планує збирати модифіковані українські літаки в Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Антонов» планує збирати модифіковані українські літаки в Канаді

Фондовий ринок
1082
Україна і Канада готують масштабний проект, що передбачає виробництво модифікованих літаків Ан-74ТК-200 для міжнародних ринків.
Про це повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».
«ДП „Антонов“ і уряд Квебеку готові сприяти підписанню Угоди між Міністерством стратегічних галузей промисловості України, Державним концерном „Укроборонпром“ і його підприємствами про виробництво літаків Ан-74ТК-200 для міжнародних ринків, у тому числі і північноамериканських», — йдеться в повідомленні.
Зокрема, на сьогоднішній день вже створено компанію «Антонов-Канада», першочерговим завданням якої є організація співпраці та налагодження роботи конструкторського бюро з досліджень і розробок, попередніх напрацювань і випробувань, на основі яких виготовляється модель літака для льотних випробувань.
Зазначається, що найбільш перспективною для реалізації цієї мети є модель літака Ан-74ТК-200, розроблена КБ «Антонов», яка масово випускалася Харківським державним авіаційним виробничим підприємством.
Передбачається, що в майбутній моделі літака будуть максимально використовуватися новітні перспективні авіаційні технології. Також акцент буде зроблено на відповідності проекту критеріям сертифікації канадського авіаційного управління, що може значно прискорити майбутній процес сертифікації.
В Укроборонпромі нагадали, що модель Ан-74tk-200 має критичну залежність від використання кількості компонентів, вироблених в Росії; це виключає сертифікацію на міжнародних ринках.
«Перш за все це стосується критичної залежності від використання значної кількості компонентів, вироблених на території РФ, які не відповідають сучасним вимогам, що не дозволяє отримати обов’язкову сертифікацію літаків на європейських і американських ринках», — пояснили в Укроборонпромі.
Остаточне складання моделі літака, процес проектування якого зараз триває, буде організовано на виробничих потужностях в Україні та Канаді.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас