Київ продовжують забудовувати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ продовжують забудовувати (інфографіка)

Нерухомість
1420
У першому кварталі 2021 року в столиці ввели в експлуатацію на 64% більше житла, ніж за аналогічний період 2020 року. Всього в Києві стало на 145 тисяч квадратних метрів більше, тому інвесторам відкрилася можливість вкласти гроші у вже готові квартири.
Про це сказано в аналітиці vn.com.
Також експерти відзначають, що за останні 6 місяців попит на житло зріс на 20%. На це вплинули більш лояльні програми забудовників, іпотечне кредитування і вигідна розстрочка від девелоперів.
Вливання в економіку країни ззовні стимулює купівельну спроможність. Ті, хто хоче зберегти гроші від знецінення, вкладають їх у будівництво або готові об’єкти. Економічна непередбачуваність і недовіра людей до влади стимулює людей перестраховуватися.
Динаміка зміни цін за типом житла в столиці України:
  • 1-к квартири продовжують лідирувати і показують стійке зростання. Середня ціна за квадрат дійшла до позначки в 35 251 грн. Кількість пропозицій зросла на 15% порівняно з минулим звітним періодом.
  • 2-к квартири практично не додали в ціні. Сьогодні забудовники продають квадрат по 30 436 гривень. Кількість пропозицій зросла на 13%.
  • 3-к квартири зросли в ціні незначно. Купити просторе житло можна по 28 814 гривень за квадрат. Кількість пропозицій зросла на 8%.
  • 4-к квартири опустилися в ціні до 23 325 гривень за квадрат. Кількість пропозицій збільшилася на 18%.
Київ продовжують забудовувати (інфографіка)
Середня вартість житла продовжує сегментуватися по класу новобудови. Варіанти економ продаються в середньому по $800, а квадрат в класі комфорт становить вже $940. Значно відривається від них нерухомість бізнес рівня з вартістю квадратного метра в $1740. Елітне житло продається за ціною $2780 за квадратний метр.
Клас економ поступово згортається. Забудовники концентрують кошти для завершення нерухомості більш високого класу.
За останні три роки частина найдешевшого житла скоротилася в три рази. За минулий рік загальний обсяг недорогих квартир знизився на 9%. Всі нові об’єкти на ринку нерухомості Києва відносяться до класу комфорт і бізнес.
Цей процес змушує інвесторів без величезного бюджету відмовлятися від купівлі житла на первинному ринку, а дивитися старі хрущовки і чешки. Загальний обсяг угод купівлі-продажу житла на вторинному ринку зріс на 7% в порівнянні з минулим звітним періодом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас