Укрзалізниця та КВБЗ дали старт проєкту на постачання 100 пасажирських вагонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця та КВБЗ дали старт проєкту на постачання 100 пасажирських вагонів

Фондовий ринок
770
ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» отримав авансовий платіж від Укрзалізниці на поставку 100 пасажирських вагонів, термін виконання — до кінця липня 2022 року.
Про це повідомляє прес-служба заводу.
Зазначається, що завод отримав авансовий платіж 23 липня.
«Тим самим дано старт виконанню цієї важливої угоди. Бо за її умовами саме з дня першого платежу починається відлік терміну — КВБЗ має здійснити постачання продукції у повному обсязі протягом року, до кінця липня 2022-го», — пояснив голова правління ПАТ «КВБЗ» Максим Крамаренко.
Авансовий платіж дорівнює 30% від суми контракту.
«Цих коштів підприємству вистачить на закупівлю лише 50% комплектуючих та матеріалів. Отже, умови договору для КВБЗ далеко не оксамитові.
Укрзалізниця та КВБЗ дали старт проєкту на постачання 100 пасажирських вагонів
Як відомо, це кошти з державного бюджету, й використовувати їх можна тільки на потреби, що стосуються виробництва саме цих 100 вагонів. Проте на підприємстві є досвід виготовлення і постачання продукції саме за таких умов, і жодних нарікань із боку контролюючих органів не було», — додали на заводі.

Нагадаємо, що з метою оновлення пасажирського рухомого складу у 2021 році держбюджетом України передбачено фінансування закупівлі 100 пасажирських вагонів на суму понад 3 млрд грн (бюджетна програма КПКВК 3 101 270 «Оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів та модернізація залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень»).
Укрзалізниця та КВБЗ дали старт проєкту на постачання 100 пасажирських вагонів
Фото: Прес-служба заводу
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас