Разумков пропонує створити окремий орган з визначення олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Разумков пропонує створити окремий орган з визначення олігархів

Казна та Політика
504
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пропонує створити комісію при Національному агентстві з попередження корупції (НАЗК) для визначення переліку осіб, які мають надмірний вплив і значну економічну і політичну вагу в суспільному житті (олігархів).
«На мій погляд, це має бути незалежна комісія, яка може діяти при НАЗК. Я подавав відповідні правки. Вона формується на конкурсній основі, є незалежною, громадською, не потребує додаткових витрат на свою діяльність. Організаційний процес роботи комісії фактично забезпечуватиметься НАЗК», — заявив Разумков в ефірі каналу «Україна 24».
За його словами, щоб уникнути конфлікту інтересів, перелік олігархів має визначати не Рада національної безпеки і оборони (РНБО), а незалежний орган.
«Але і тут все повинно бути прозоро. Щоб ніхто не міг дорікнути представникам влади, що вони прописали це під себе. Якщо ми запускаємо такий механізм, то він повинен діяти постійно», — підкреслив спікер.
Спікер Ради додав, що ще необхідно прийняти деякі інші ініціативи для врегулювання відносин між владою і бізнесом, зокрема, про лобіювання і антитрастове законодавство, виконувати функцію боротьби з монополіями.
Нагадаємо, раніше Разумков заявляв, що займатися визначенням того, хто може підпадати під визначення олігарха, яке планується ввести в Україні, має особлива структура при Нацагентстві із запобігання корупції.
Перед цим Разумков вже критикував законопроект Зеленського про олігархів, підкреслюючи, що РНБО є координаційним органом, який не має повноважень визначати, хто є олігархом, а хто ні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас