Виробник електропікапів Rivian залучив додаткові $2,5 млрд інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник електропікапів Rivian залучив додаткові $2,5 млрд інвестицій

Фондовий ринок
275
Rivian продовжує активно залучати кошти в прагненні випередити Tesla та інших у випуску власного електричного пікапа. В рамках чергового раунду фінансування американський виробник електрокарів залучив додаткові $2,5 млрд інвестицій.
Rivian заснована американським інженером Ар-Джеєм Скарінджем в 2009 році. У 2018 році Rivian представила два свої перші електромобілі — пікап Rivian R1T і позашляховик Rivian R1S. Їх вихід на ринок вже кілька разів переносили через різні технологічні труднощі. Зараз поставки R1T заплановані на вересень 2021 року, а відвантаження R1S мають початися в «найближчим часом».
Цей раунд очолив Фонд Amazon Climate Pledge Fund, а також D1 Capital Partners і Ford Motor Company. Також у свіжому інвестраунді взяли участь Third Point, Fidelity Management, Research Company, Dragoneer Investment Group і Coatue. Залучені кошти підуть на «розширення програми створення нових транспортних засобів, збільшення виробничих потужностей на внутрішньому ринку і прискорення експансії на міжнародний ринок».
Одночасно Rivian підтвердив плани щодо будівництва другого заводу в США – наразі автовиробник підшукує відповідне місце для підприємства. На відміну від більшості інших стартапів з виробництва електромобілів, Rivian завжди фокусувалася на виробництві — компанія купила колишній завод Mitsubishi в штаті Іллінойс ще до презентації прототипів. Нещодавно в листі про чергове перенесення термінів поставки перших машин (відвантаження R1T переїхали на вересень 2021 року) гендиректор компанії Роберт Скаріндж повідомив, що в Rivian працюють вже 7000 співробітників. За чутками, Завод Rivian в Іллінойсі здатний виробляти до 300 000 автомобілів на рік.
На заводі Rivian в Іллінойсі – дві лінії. Одна для автомобілів R1, друга – для комерційних фургонів. Ще у вересні 2019 року Amazon підписав контракт з Rivian на поставку 100 тис. електричних фургонів для доставки замовлень.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас