Податківці відсудили у «державної вугільної компанії» 19,4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці відсудили у «державної вугільної компанії» 19,4 млн грн

Фондовий ринок
207
09.07.2021 Окружний адмінсуд м. Києва задовольнив позов Головного управління ДПС у м. Києві до держпідприємства «Державна вугільна компанія» (в справі № 826/18 193/16) та вирішив стягнути з рахунків відповідача у банках на користь позивача податковий борг у розмірі 19,4 млн грн.
За даними держреєстру, засновником держпідприємства «Державна вугільна компанія» (ДП «ДВК») є Міненерго.
Як писав Finbalance, 31.07.2019 Окружний адмінсуд м. Києва частково задовольнив позов ДП «Державна вугільна компанія» до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві (в справі № 826/15 863/16) та визнав протиправною бездіяльність податківців щодо непроведення перевірки контрагентів позивача та надання підтвердження ДП «Державна вугільна компанія» права на податковий кредит.
Разом з тим, суд відхилив позовні вимоги «Державної вугільної компанії» щодо надання їй права:
— на віднесення до податкового кредиту суми 122 млн грн, що відповідає сумі ПДВ, сплаченої постачальникам в складі вартості вугілля та зазначеної в податкових накладних;
— зобов`язати ДФС збільшити у системі електронного адміністрування ПДВ загальну суму податку за отриманими платником податковими накладними та розрахунками коригування на суму підтвердженого податкового кредиту, а саме 122 млн грн та відобразити відповідне збільшення у витягу з системи електронного адміністрування ПДВ.
«Державна вугільна компанія» здійснює оптову торгівлю вугіллям, видобутим державними шахтоуправліннями.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас