В Україні набрав чинності закон про уточнення визначення лізингової операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набрав чинності закон про уточнення визначення лізингової операції

Особисті фінанси
270
В Україні в неділю, 25 липня, набрав чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо усунення протиріч та уточнення визначення лізингової (орендної) операції».
Відповідний закон напередодні оприлюднено в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».
Метою і завданням закону є усунення протиріч та уточнення визначення лізингової (орендної) операції в Податковому кодексі для подальшого розвитку ринку лізингу в Україні.
Документ визначає, що лізингова операція (крім операцій з фрахтування (чартеру) морських суден та інших транспортних засобів) — це передача основних засобів у володіння та користування фізичним та/або юридичним особам (лізингоодержувачам) за плату на певний строк. Лізингові операції здійснюються у вигляді оперативного лізингу, фінансового лізингу, операцій поворотного лізингу.
Оперативний лізинг (оренда) — це операція юридичної або фізичної особи (лізингодавця/орендодавця), за якою лізингодавець/орендодавець передає іншій особі (лізингоодержувачу/орендарю) основні засоби, придбані або виготовлені лізингодавцем/орендодавцем, на умовах інших, ніж ті, що передбачаються фінансовим лізингом.
Лізинг вважається фінансовим, зокрема, якщо сума лізингових платежів, зазначених у договорі лізингу на момент укладення такого договору, дорівнює первісній вартості об’єкта лізингу або перевищує її.
Об’єкт лізингу передається на строк, протягом якого амортизується не менше 75% його первісної вартості, а лізингоодержувач зобов’язаний на підставі лізингового договору та протягом строку його дії придбати об’єкт лізингу з подальшим переходом права власності від лізингодавця до лізингоодержувача за ціною, визначеною в такому лізинговому договорі.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас