Рада може зробити податки на гральний бізнес найнижчими в Європі (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може зробити податки на гральний бізнес найнижчими в Європі (інфографіка)

Казна та Політика
668
У разі прийняття законопроекту 2713-д в цілому депутати можуть зробити оподаткування грального бізнесу в Україні одним з найнижчих в Європі, і водночас зменшити плати за ліцензії.
Гральні заклади в Україні платять три групи податків. Перше – це спеціальний податок на бізнес. У Європі це GGR (gross gaming revenue), або різниця між отриманими ставками і виплаченими виграшами). В Україні спецподаток є податком на простий дохід, тобто сума надходжень від зроблених гравцями ставок.
Друга група – це загальні податки, тобто ПДВ або податок на прибуток підприємств. Третя – це податки з виграшів.
Зараз Україна за податковим навантаженням на гральний бізнес знаходиться позаду своїх західних сусідів. Так, ставка податку на дохід в Україні становить 30% доходу, отриманого від організації лотерей. Букмекери платять 18%, а з ігрових автоматів до бюджету йде 10%.
Водночас, у світі податки набагато вищі. У Франції податок на GGR (gross gaming revenue, різниця між отриманими ставками і виплаченими виграшами) становить 83,5%, в Німеччині та Люксембурзі – 80%, в Данії – 75%.
Але в разі ухвалення депутатами законопроекту 2713-д в цілому, установи та організатори будуть платити 10% податку на дохід, що зробить податкове навантаження одним з найнижчих в Європі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас