Силовики вилучили партію героїну на понад 1 млрд грн — ОГП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Силовики вилучили партію героїну на понад 1 млрд грн — ОГП

Кримінал
433
Українські правоохоронці затримали велику партію героїну з Ірану.
Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова у Facebook.
Деталі: за словами генпрокурора, загальна вага вилученого наркотику – понад 368 кілограм, що за цінами чорного ринку коштує понад 1 млрд гривень.
Спільними міжнародними зусиллями затримали двох братів – громадян Туреччини, які курирували канал поставок героїну в Україну.
Зазначено, що вони – члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії в Україну.
Угруповання збувало наркотики на території нашої держави, в тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою перевозило дрібними партіями в країни Європейського Союзу.
За словами Венедиктової, для відволікання уваги і перевірки пильності правоохоронних органів і митників, організатори здійснювали навіть “перевірочні” рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом переправляти вже наркотики.
Правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану в Україну вантажного автомобіля на склад у Києві. У причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли виявлено наркотичний засіб. В ході обшуку там вилучено 1159 брикетів з героїном.
Організаторів каналу контрабанди затримали поблизу складу. В ході проведення огляду в двох валізах у них було виявлено та вилучено 5 брикетів з 1550 грамами героїну.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас