Forbes назвав найбільш високооплачуваних пілотів «Формули 1» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав найбільш високооплачуваних пілотів «Формули 1»

Особисті фінанси
547
Американське видання Forbes опублікувало новий рейтинг найбільш високооплачуваних пілотів «Формули 1» — рейтинг восьмий раз поспіль очолив британський гонщик команди Mercedes Льюїс Хемілтон.
Про це повідомляється на сайті Forbes.
Рейтинг складено на основі прогнозованих доходів гонщиків, включаючи зарплату і бонуси за змагання в 2021 році.
Лідером рейтингу став Хемілтон. За оцінками видання, в 2021 році доходи чинного чемпіона «Формули 1» складуть 62 млн дол.
Із загальної суми 55 млн дол припаде на зарплату — вона вдвічі більша, ніж у найближчого конкурента Макса Ферстаппена з Red Bull Racing. Ще 7 млн дол, за прогнозами, складуть бонуси Хемілтона.
«Прогноз не включає бонус за перемогу в чемпіонаті, оскільки Хемілтон поки посідає друге місце в турнірній таблиці і може втратити титул — всього вдруге за останні вісім років. У 2020 році, коли Хемілтон виграв 11 гонок і став чемпіоном, він заробив у сумі 66 млн дол», — пише журнал.
На початку липня британець подовжив контракт з Mercedes на два роки.
Макс Ферстаппен (Нідерланди) з команди Red Bull Racing посів у рейтингу друге місце (очікуваний дохід — 42 мільйони доларів). При цьому якраз Ферстаппен випереджає Хемілтона в турнірній таблиці: між ними 8 пунктів.
Далі йде іспанець Фернандо Алонсо з команди Alpine (25 млн дол).
В цілому топ-10 найбільш високооплачуваних пілотів «Формули-1», як прогнозується, в 2021 році зароблять 211 млн дол у вигляді зарплат і бонусів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас