Експерти оцінили кадрову політику Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти оцінили кадрову політику Нацбанку

Казна та Політика
360
Голова НБУ Кирило Шевченко формує власну команду. Нещодавно Рада Нацбанку призначила заступником голови регулятора Сергія Ніколайчука. На думку фахівців, це призначення вписується в кадрову політику НБУ, побудовану на компетентності та колегіальності.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментарі експертів.
Кирило Шевченко не став радикально змінювати штат регулятора, що позитивно позначилося на результатах роботи. Для порівняння, екс-голова НБУ Валерія Гонтарєва звільнила 80% співробітників Нацбанку після появи на Інститутській.
За словами члена Ради НБУ Василя Горбаля, Кирило Шевченко отримав великий кредит довіри від Верховної Ради.
«Сам ратував за те, щоб головою НБУ був банкір-практик, щоб Національний банк став більш україноцентричним, більш відкритим для українських банків і, відповідно, для клієнтів», — заявив Горбаль.
За словами Голови Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данила Гетманцева, під керівництвом Шевченка НБУ веде виважену політику, що підтверджує облікова ставка, золотовалютні резерви та кредитна політика.
«Задоволені тим, що Шевченко робить в Національному банку, тим, що взагалі все правління робить в Національному банку», — сказав він.
Однак нещодавно керівник і 9 співробітників департаменту ліцензування Національного банку оголосили про відставку через неможливість працювати в умовах «централізації прийняття рішень в одних руках». Згодом вони попросили голову НБУ відстрочити його до 1 вересня, що блокує пошук нових кадрів.
«Національний банк змушений відкласти початок конкурсного відбору кандидатів на посаду директорів відповідних департаментів і підбору кандидатів на інші посади — поки вони не стануть вакантними», — йдеться в повідомленні.
Політолог Дмитро Марунич впевнений, що банкіри стали заручниками чужих політичних ігор.
«Мабуть, усвідомивши перспективи обіцяного працевлаштування від Катерини Рожкової, „свіжозвільнені“ як під копірку написали заяви про відкликання дати останнього дня — 15 липня і поголовно взяли відпустки до 1 вересня», — зазначив політолог.

Довідка Finance.ua:

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас