У FIMA розповіли про попит на житлову нерухомість в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У FIMA розповіли про попит на житлову нерухомість в Україні

Нерухомість
606
Попит на квартири в Україні в цілому залишається стабільним, а з закінченням локдауну відзначено тенденцію до зростання.
Про це повідомила генеральний директор Асоціації з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) Вікторія Волковська.
«Згідно з дослідженням FIMA, як і раніше, більшість (76,9%) — покупці, які повідомляють про бажання поліпшити свої житлові умови. Частка інвесторів, які купують житло для здачі в оренду, становить близько 38,5%. Такі категорії як переселенці зі сходу і Криму, безумовно, присутні, але не становлять значної кількості», — сказала вона.
Згідно з онлайн-опитуванням управителів фондів фінансування будівництва (ФФБ), проведеним за підсумками роботи в першому півріччі 2021 року, 61,5% респондентів повідомили, що попит на житлову істотно не змінився, 15,4% відзначили, що попит зменшився на 10−20%. При цьому 15,4% респондентів відзначили, що попит зріс на 10−20%, а 7,7% – більше 20%.
«На початку 2021 року через тривалий карантинний період, падіння доходів ми відзначали просідання реального попиту. У квітні-травні 2021 року ситуація змінилася на краще і кількість проданих квартир вийшло на докарантинний рівень. Зараз ринок нерухомості демонструє тенденцію повного відновлення до показників відносно успішного 2019 року», — повідомив директор ТОВ ФК «Інтерсвіт» Юрій Зав’ялич (Львів).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас