Українці в серпні отримають підвищені пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці в серпні отримають підвищені пенсії

Казна та Політика
22527
В Україні вже в серпні 400 тисяч пенсіонерів отримають підвищені виплати. Також у Мінсоцполітики пообіцяли видати додаткові гроші за липень.
Відповідну постанову про пенсії напередодні прийняв Кабмін. У документі зазначено, що мінімальна пенсійна виплата учасникам бойових дій тепер зросте на 45%. Так, на 2000 гривень збільшиться виплата військовослужбовцям, які вийшли на пенсію з 1 березня 2018 року.
Варто зазначити, що з 1 липня середній розмір пенсії зріс майже на триста гривень і сягає зараз 3778 гривень.
Як повідомлялося, цього року українці повинні тричі перерахувати пенсії з липня, з жовтня, з грудня.
Зокрема, з 1 липня у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму в Україні збільшується мінімальна пенсія за віком, доплата за наднормативний стаж та інші надбавки.
Згодом міністр соцполітики Марина Лазебна заявила, що підвищення пенсій українцям 75+ перенесли на 1 жовтня.

Довідка Finance.ua:

  • У Пенсійному фонді України назвали банки, які з 1 вересня виплачуватимуть пенсії українцям. Пенсіонери, які досі отримували свою пенсію через «Укрпошту», повинні до 1 вересня вибрати один з цих банків і відкрити в ньому рахунок.
  • Отримувати пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через організацію, відібрану на конкурсі; або обраний самостійно банк з числа уповноважених (люди з інвалідністю І групи; особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду; особи, які досягли 80-річного віку).
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас