Ціни на старі авто в США почали знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на старі авто в США почали знижуватися

Технології&Авто
1285
За час пандемії ціни на старі авто в США зросли на 40%, нові автомобілі теж подорожчали, а деякі просто зникли з автосалонів через нестачу у виробників комплектуючих. І тільки зараз цінники на старі авто в США стабілізувалися і навіть трохи пішли вниз.
Причина – попит на старі авто істотно впав. Адже більшість людей, які хотіли придбати власне авто через небажання їздити в громадському транспорті, вже зробили це протягом року. Інші, враховуючи зростання цін, відмовилися від покупки. Саме на останніх розраховані знижки, які знову почали з’являтися в автосалонах і на майданчиках старих авто в США.
Один з продавців авто з пробігом в Детройті зазначив, що останнім часом попит на авто знизився як в онлайн-торгівлі, так і серед пішохідного трафіку. І щоб повернути зацікавленість у людей, які не можуть собі дозволити авто за високими цінами, продавець оголосив про знижки. Поки що вони невеликі – 500 доларів на автомобілі за 20 000 доларів, але це вже перший “дзвіночок”.
Інший фактор ціноутворення – наявність пропозицій для продажу – також потроху стабілізується. За даними Cox Automotive, у дилерів минулого місяця було достатньо транспортних засобів, щоб задовольнити попит протягом 34 днів. Це на 11 днів менше, ніж у тому ж місяці 2019 року, який був нормальним для продажу старих автомобілів.
Більшість аналітиків сходиться на тому, що пік максимальних цін на старі авто вже пройдено. У червні 2021 року середня роздрібна ціна вживаного автомобіля становила 25 000 доларів, це рекорд. Деякі дворічні вживані автомобілі коштували дорожче, ніж коли вони були новими в автосалоні.
Особливо постраждали покупці з низьким рівнем доходу. Той, хто змушений був придбати старий автомобіль, щоб їздити на роботу, часто обмежувався транспортними засобами з пробігом 100 000 км і більше (понад 160 тисяч км). Однак середня ціна навіть цих автомобілів зросла за минулий рік на 31% – до 16 489 доларів, повідомляє Edmunds.com. Купівля будь-якої машини стала для багатьох американців недоступною.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас