В «Укрзалізниці» заявили, що компанія стала найбільшим транспортним партнером «Великого будівництва» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укрзалізниці» заявили, що компанія стала найбільшим транспортним партнером «Великого будівництва»

Казна та Політика
228
Більшість мінеральних будматеріалів, що використовуються на об’єктах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», перевозяться Укрзалізницею, що робить її головним транспортним партнером президентської програми.
Тільки за перше півріччя 2021 року залізницею було перевезено майже 23,3 млн тонн мінбудматеріалів, що на 21,5% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Більшість цих вантажів було доставлено на об’єкти «Великого будівництва».
Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.
Зокрема, обсяги перевезень природного каменю, у тому числі щебеню, порівняно з січнем-червнем 2020 року, зросли на 32,5% до майже 14 млн тонн. Було також перевезено майже 3,8 млн тонн землі, піску та глини-сирцю, що на 9,3% перевищило минулорічні показники.
«Укрзалізниця стала надійним і найбільшим транспортним партнером проекту „Велике будівництво“. Ми докладаємо максимальних зусиль, щоб автодорожники і будівельники вчасно отримували всі необхідні матеріали, а роботи виконувалися за графіком. При цьому завдяки залізниці мінімізовані перевезення зазначених вантажів на далекі відстані автотранспортом, що захищає дороги від руйнування», — зазначив керівник УЗ.
У свою чергу, Укрзалізниця реалізує і власні проекти в рамках «Великого будівництва». Так, для збільшення вантажопотоків в українські порти зараз проходить реконструкція ділянки Чорноморська-Берегова. У західному напрямку проводиться електрифікація експортного європейського маршруту Ковель — Ізов — Держкордон.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас