НБУ оскаржить судові рішення про вилучення «Укрінбанку» з Держреєстру банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оскаржить судові рішення про вилучення «Укрінбанку» з Держреєстру банків

Фондовий ринок
175
НБУ повідомив, що 21.07.2021 Шостий апеляційний адмінсуд повністю відмовив у задоволенні апеляційної скарги Нацбанку та залишив в силі ухвалу Окружного адмінсуду м. Києва від 19.04.2021 в справі № 826/5325/16 про виключення ПАТ «Український інноваційний банк» з Державного реєстру банків України.
Позивачами в цій справі є міноритарні акціонери ПАТ «Український інноваційний банк» Едуард Карякін, Олексій Морозов та Сергій Скрипкін.
Як зауважує НБУ, «це є черговою спробою акціонерів банку уникнути його ліквідації в порядку, визначеному Законом України „Про систему гарантування вкладів фізичних осіб“, що суперечить приписам Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності“ від 13 травня 2020 року № 590-ІХ».
Відповідно до цього закону незалежно від факту скасування в судовому порядку рішень Національного банку щодо виведення банків з ринку ліквідація банку має бути завершена Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.
«Національний банк вважає такі судові рішення незаконними та необґрунтованими й оскаржить їх в касаційному порядку. Ліквідація неплатоспроможного банку є незворотним процесом, а будь-які спроби з боку його акціонерів її уникнути несуть в собі загрозу порушення прав вкладників та інших кредиторів неплатоспроможних банків,» — прокоментував рішення суду начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас