Міжбанк: ринок чекає рішення НБУ щодо облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок чекає рішення НБУ щодо облікової ставки

Валюта
519
Четвер пройде на валютному ринку досить динамічно і цікаво. Виною всьому періодичне зростання котирувань останніх днів. З одного боку — особливих коливань по курсу долара немає – лише 2−3 копійки за день. З іншого — немає чіткого тренду і ринок постійно перебуває в протистоянні курсових інтересів великих покупців і продавців з поправкою на літній період зниження ділової активності. Враховуючи, що період бюджетних платежів у клієнтів вже завершився, проведені погашення ОВДП на 15,61 млрд гривень і відсотків ще по кількох випусках і попереду дні відшкодувань ПДВ експортерам — у спекулянтів і продавців з’являється спокуса спробувати зіграти «на підвищення». Власне, ці спроби вже йдуть кілька днів, але не завжди успішно.
Від того, як зараз себе поведуть великі гравці і яку мету собі поставлять — і буде залежати тренд по курсу вже до кінця цього тижня. Компанії будуть проводити поточні операції з фінансування своєї діяльності і це буде основним мотиватором для міжбанку на сьогодні. Але якщо попит почне активно перевищувати пропозицію або навпаки пропозиція істотно зросте — спекулянти не упустять свій шанс «погойдати» курс протягом дня. Вони вже занадто «застоялися» з роботою тільки у форматі «в дві сторони». Продовжать вони заробляти і на курсі євро, адже ралі по парі євро/долар не припиняються, що позначається і на курсі євровалюти відносно гривні. Нацбанк постарається в ситуацію не втручатися і вийде на ринок тільки в крайньому випадку.
Крім цього, сьогодні НБУ повинен оголосити своє рішення щодо облікової ставки, що позначиться найближчим часом на поведінці ринку ОВДП, ресурсному ринку і опосередковано, на валютному міжбанку. За нашим прогнозом, її підвищать з діючих 7,5% річних до 8−8,5% річних. Принаймні – це напрошується виходячи з того, що інфляція на рівні 9,5% по року зберігається і зростання індексу цін виробників говорить про те, що цей процес тільки набирає обертів. Подібні сигнали вже давно вимагають реакції регулятора і проблема сама по собі не зникне.
Мінфін прогнозує на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до $ 120−155 млн при укладенні до 440−630 угод.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками 22 липня будуть в межах: долар — коридор 27,10−27,40 грн, євро — коридор 31,90−32,27 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,11 / 27,24
євро — 32,11 / 32,14
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас