У Сенаті назвали катастрофою для США угоду щодо «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сенаті назвали катастрофою для США угоду щодо «Північного потоку-2»

Енергетика
1135
Домовленості щодо проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2», про досягнення яких, за повідомленнями ЗМІ, збираються оголосити Вашингтон і Берлін, стануть геополітичною перемогою для Росії і «катастрофою для США» і їхніх союзників. Таку точку зору висловив у вівторок сенатор-республіканець Тед Круз.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву сенатора, опубліковану на його сайті.
Як повідомила раніше з посиланням на джерела газета The Wall Street Journal, Сполучені Штати і Німеччина можуть оголосити про досягнення угоди щодо «Північного потоку-2» вже в середу, 21 липня.
«Якщо повідомлення і деталі угоди не є хибними, це буде геополітичною перемогою для російського лідера Володимира Путіна на покоління вперед і катастрофою для США і наших союзників. Президент США Джо Байден нехтує законами США і повністю здався Путіну», — стверджується в заяві Круза.
Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg повідомило, що отримало в своє розпорядження чорновий варіант проекту Угоди Німеччини і США щодо «Північного потоку-2».
За даними видання, угода зобов’яже Німеччину використовувати всі доступні важелі впливу, щоб продовжити на 10 років угоду між Україною і Росією про транзит газу після її закінчення в 2024 році.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас