Електровантажівка Tesla Semi буде запущена у виробництво у 2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електровантажівка Tesla Semi буде запущена у виробництво у 2021

Технології&Авто
369
Після тривалої затримки компанія Tesla збирається почати масове виробництво повністю електричної вантажівки Tesla Semi.
В 2017 році автовиробник заявив, що серійні версії електричної вантажівки вантажопідйомністю 36 тонн матимуть запас ходу близько 480 і 800 км при ціні 150 000 і 180 000 доларів відповідно.
Tesla Semi повинен запропонувати найнижчу вартість експлуатації в цій категорії транспортних засобів і, за оцінкою аналітиків, повністю змінить правила гри. Однак електромобіль зіткнувся з безліччю проблем і затримок. Спочатку планувалося випустити автомобіль в 2019 році, при цьому Tesla почала приймати замовлення від багатьох компаній. Запуск був відкладений на 2020 рік, а потім і на 2021 рік.
У березні стало відомо Tesla будує виробничу лінію для Tesla Semi в новій будівлі недалеко від Gigafactory Nevada, щоб до кінця року виробляти по п’ять електричних вантажівок Tesla Semi в тиждень. Тепер же Electrek отримав інформацію, що лінія по виробництву провідних мостів готова, а лінія загального складання проходить остаточне налагодження. Це один з останніх кроків перед запуском виробництва Tesla Semi.
Зовсім недавно Tesla заявила, що електрична вантажівка буде запущена у виробництво в цьому році і буде доставлена деяким клієнтам, але компанія не розкрила ніяких подробиць. Tesla заявила, що планує використовувати перші кілька вантажівок Tesla Semi для своїх власних операцій.
Tesla наймає технічних фахівців з обслуговування Tesla Semi в Каліфорнії і Онтаріо, Канада, що вказує на те, що перші вантажівки, швидше за все, з’являться в цих регіонах.
За матеріалами:
Ampercar
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас