МОЗ хоче запровадити 14-денний карантин для всіх, хто в’їжджає в країну й не зробив щеплення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ хоче запровадити 14-денний карантин для всіх, хто в’їжджає в країну й не зробив щеплення

Казна та Політика
778
Про намір зробити обов’язковим 14-денний карантин для всіх людей, які в’їжджають в країну та не мають щеплення від ковіду, розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Про ініціативу згадали в тексті пресрелізу щодо зростання обсягів вакцинації від COVID-19, розміщеного на сайті президента 19 липня.
Зараз в Україні діє зелений рівень епідеміологічної небезпеки, який дозволяє всім громадянам і резидентам України повертатися в країну без тестів та самоізоляції. Іноземці можуть в’їхати в Україну за наявності тесту на антиген, негативного ПЛР-тесту або проходження повного курсу вакцинації від COVID-19. Окремі правила діють для тих, хто їде в Україну з Росії, Великобританії, Португалії або Індії. Всі мандрівники незалежно від громадянства на кордоні повинні своїм коштом зробити експрес-тест на антиген коронавірусу.
Необхідність посилення контролю при перетині державного кордону у МОЗ обґрунтовують зростанням в окремих регіонах світу та Європи випадків захворюваності на COVID-19, зокрема через штам «Дельта».
Пропонується, що всі невакциновані особи, які приїжджатимуть до України, повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест. Українці до 18 років та особи, що виїхали з країни до набрання постановою чинності, звільнятимуться від самоізоляції.
В уряді не уточнюють, коли можуть схвалити зміни відповідною постановою.
1 липня МОЗ та Мінцифри запустили «ковідні сертифікати» для спрощення закордонних подорожей в «Дії». Наразі продовжується бета-тестування документів, які в майбутньому обіцяють інтегрувати з європейською системою.
З 21 липня в Україні розпочинається п’ятий етап вакцинації проти коронавірусу, на якому робитимуть щеплення всім охочих віком від 18 років (на попередніх чотирьох етапах щеплювали пріоритетні групи).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас